QN Sport+ Television N.V.

CLD in rommelige wedstrijd langs Telesur

PARAMARIBO — “Ik ben niet tevreden met het geleverde spel. Het ging er echt rommelig aan toe”, concludeert coach Remilio Kemper van de Caribbean Little Devils (CLD). Zijn team heeft dinsdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met 79-61 gewonnen van Telesur in de mannen eersteklassencompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie. Bij de rust was de score 40-32.

Zijn ontevredenheid heeft de coach kort na de gewonnen wedstrijd meteen kenbaar gemaakt aan zijn spelersgroep. “De opdrachten moeten volgens afspraak worden uitgevoerd en dat was niet het geval.” Kemper zegt dat zijn spelers wel weten hoe te winnen. “Maar het gaat om het geleverde spel. Je moet volgens een bepaalde tactiek spelen en opdrachten uitvoeren. Dat doen ze niet. Ze nemen de bal en rennen van hier naar daar”, laat hij optekenen door de Ware Tijd.

 

CLD heeft nu al drie wedstrijden op rij gewonnen en hoewel er voor het team nog zeven duels resten in de verkorte competitie wordt nu al gedacht aan promotie naar de mannenhoofdklasse. Archell Promes was met 25 punten topschutter voor CLD. Hij kreeg ondersteuning van Angelo Hijslop (13) en Yannick van Ams (12).

 

Bij Telesur was Tariq Melcherts met de dertien punten topscorer. Dwight Felter (12) en Armand Sweet (11) droegen een steentje bij. “We moeten harder ons best doen. Vandaag was onze verdediging niet sterk, maar we hopen dat het veel beter wordt in de komende wedstrijden”, reageerde Melcherts. Zijn ploegmaat Guillermo Ormskerk werd in de derde quarter door arbiter Gilbert Adasi uit de wedstrijd gestuurd na onsportief gedrag. Daarmee benadeelde hij zijn team.

 

DTSNV

Andere uitslagen: Meisjes U19: Ballers Club Wanica – Yellow Birds 69-68. Beyonce Jedinie (Ballers Club Wanica) 20 punten, Chiniqua Pengel (Yellow Birds) 41; De Arend – SCVU: 54-18 (23-9). Shevaug Hooghart (De Arend) en Mercy-Jane Eersteling (SCVU) elk 14 punten; Jongens U19: SCVU – Yellow Birds 88-47. Raï Gefferie (SCVU) 18 punten, Dietrick Forster (Yellow Birds) 13 punten.

Dwtonline.com