QN Sport+ Television N.V.

Clubeigenaar van Palermo treurt over reserverol Dybala bij Juventus

Maurizio Zamparini, de markante clubeigenaar van Palermo, wordt verdrietig als hij naar Juventus kijkt. Na de komst van Cristiano Ronaldo moet zijn oogappel Paulo Dybala ineens genoegen nemen met een bijrol bij Juventus. ,,Elke keer als Paulo niet in de basis staat, kan ik wel huilen”, zegt de excentrieke Zamparini tegen RMC Sport. ,,Hij zou weer naar Palermo moeten komen om met ons kampioen te worden.”

Dybala ging drie jaar geleden voor zo’n 40 miljoen euro van Palermo, inmiddels gedegradeerd naar de Serie B, naar Juventus. De Argentijnse schaduwspits groeide met zijn doelpunten en assists al snel uit tot publiekslieveling in Turijn. De 24-jarige Dybala, die op het voor Argentinië zo teleurstellend verlopen WK in Rusland genoegen moest nemen met een bijrol, zit na de komst van Ronaldo ineens op de bank. In de openingswedstrijd tegen Chievo Verona maakte hij nog wel de negentig minuten vol, maar daarna kwam hij alleen tegen Parma nog even als invaller binnen de lijnen.

Dit tot groot verdriet van Zamparini, die het niet kan aanzien dat Dybala op de bank zit. ,,Twee jaar geleden, na zijn eerste seizoen in Turijn, stuurde ik al naar Dybala dat hij naar Spanje moet gaan en dus niet in Italië moet blijven. In januari denk ik dat hij naar Spanje zal gaan, ook al heeft hij ook aanbiedingen uit Engeland. Juventus telt vele kampioenen, maar het is echt om te huilen als ze een fenomeen als Dybala niet laten spelen.”

door:ad.nl