QN Sport+ Television N.V.

Clyde Brunswijk winnaar na medisch voorval

Tekst Marinio Balsemhof   

 

PARAMARIBO — Het hoofdgevecht van Fearless 5 tussen Clyde Brunswijk en Rodolfo dos Santos was zaterdag één van korte duur. De Surinamer werd tot winnaar uitgeroepen nadat de stevig gebouwde Braziliaan in de eerste ronde zijn enkel verzwikte en niet verder kon. Dit tot grote teleurstelling van het publiek in de Anthony Nesty Sporthal, omdat de start van het gevecht een spektakel leek te beloven.

 

Aanvankelijk zou Brunswijk het tegen Caio Da Silva opnemen, maar de Braziliaan miste zijn vlucht en arriveerde niet met zijn overige landgenoten. De organisatie vond daarna de twintig kilo zwaardere Dos Santos bereid om het tegen Brunswijk (95 kilo) op te nemen.

 

DTSNV

De Surinaamse vechter had in aanloop naar het gevecht tegen Da Silva beloofd zijn tegenstander te zullen slopen en in de derde ronde voor de knock-out te gaan. Dos Santos dacht daar anders over en was aan een goed gevecht bezig tot het noodlottige moment toen hij na een trap uitgleed en zijn enkel verzwikte. Het duidelijk verschil in gewicht was tot dat moment merkbaar, want de slagen en trappen van Dos Santos kwamen harder aan bij Brunswijk.

Dwtonline.com