QN Sport+ Television N.V.

Complete chaos bij Team Kenia in Rio

De organisatie rond de olympische equipe van Kenia voor en tijdens Rio 2016 was één grote chaos. Dat blijkt uit een omvangrijk rapport van 90 pagina’s dat de regering van het Afrikaanse land vandaag heeft gepresenteerd.

Het rapport telt vele schokkende incidenten. Zo vlogen de Keniaanse rugbysters elkaar letterlijk in de haren over hoe hun premies moesten worden verdeeld, werden verscheidene atleten naar Rio gestuurd zónder schoenen, ontbraken officiële uniformen en moesten leden van het medisch team van Kenia in Rio voor hun eigen vervoer zorgen, vaak shuttle-bussen voor journalisten.

Tussen de regels vol mismanagement en incompetentie meldt het rapport ook dat de Keniaanse overheid een sterk vermoeden heeft van verduistering van miljoenen dollars en van door sponsor Nike ter beschikking gestelde sportkleding.

Kenia presteerde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niettemin naar behoren met zes gouden, zes zilveren en één bronzen medaille; goed voor de 15de plaats op de medaillespiegel.

Door AD.nl