QN Sport+ Television N.V.

Concurrente Dafne Schippers mist Tokio na positief te testen op cannabis

De Amerikaanse sprintster Sha’Carri Richardson heeft positief getest op cannabis, zo hebben bronnen gemeld aan persbureau Reuters. Door de positieve test mist ze mogelijk de Olympische Spelen van Tokio.

De 21-jarige Richardson is een concurrente van Dafne Schippers op de Spelen, de Amerikaanse geldt als een kanshebber voor een gouden plak op de 100 meter. Ze zou de positieve test vorige maand hebben afgelegd tijdens een olympisch kwalificatietoernooi in de Verenigde Staten. Ze kwam toen tot een tijd van 10,86.

„Ik ben een mens”, twitterde Richardson cryptisch in de nacht van donderdag op vrijdag. Vrijdagochtend ging ze daar verder op in tijdens een interview met NBC. „Zoals ik al schreef: ik ben een mens. Als mens wil ik open en eerlijk zijn, of het nou goed of slecht nieuws is. Het gaat om marihuana. De naam Sha’Carri Richardson zal nooit gekoppeld worden aan anabole steroïden.”

„De regels zijn duidelijk, maar dit is in alle opzichten vreselijk nieuws”, zei voorzitter Travis Tygart van het Amerikaanse antidopingbureau Usada, dat de schorsing oplegde. „Ik hoop maar dat ze door haar verantwoordelijkheid te nemen en excuses te maken deze betreurenswaardige beslissing kan overwinnen, ondanks de grote sportieve gevolgen voor haar.”

Een bron die anoniem wil blijven meldt aan Reuters dat Jenna Prandini reeds is benaderd om Richardson te vervangen op de Spelen in Japan.

 

 

Bron:Telegraaf.nl