QN Sport+ Television N.V.

Conor McGregor houdt het voor gezien

„Hé jongens, een snelle mededeling. Ik heb vandaag besloten om te stoppen met de sport die eerder bekend stond als Mixed Martial Arts”, schrijft de pas 30-jarige McGregor. „Ik wens mijn voormalige collega’s veel succes. Ik voeg mij nu mijn oude partners, die reeds zijn gestopt.”

Of Mcgregor echt stopt is nog maar de vraag. Hij heeft wel vaker gedreigd met pensioen te gaan, maar kwam toen vaak snel op zijn woorden terug. UFC-baas Dana White heeft in een statement gereageerd op de aankondiging van Mcgregor. „Hij heeft het geld om ermee te stoppen. Als ik hem was, zou ik er ook mee ophouden.”

McGregor zorgde de afgelopen jaren meerdere keren voor opschudding. Vorig jaar liep zijn gevecht met Chabib Noermagomedov volledig uit de hand. McGregor zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste in de MMA, een combinatie van verschillende vechtvormen en technieken, wereldkampioen te worden in verschillende gewichtsklassen.

Mayweather

De doorgaans behoorlijk grofgebekte Ier ging daarna een bijzonder lucratief gevecht aan met bokskampioen Floyd Mayweather. De bijzonder gefortuneerde Amerikaan schortte zijn pensioen even op voor een lucratief gevecht in Las Vegas. McGregor hield het tien rondes vol, maar de scheidsrechter staakte het duel toen de Ier stond te tollen op zijn benen. Beide boksers hielden tientallen miljoenen over aan ‘Money Fight’, zoals het duel werd genoemd.

Telesport