QN Sport+ Television N.V.

Conrad Issa blijft voorzitter Surinaamse Basketbalassociatie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Conrad Issa is woensdagavond bij acclamatie herkozen als voorzitter van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). In de conferentiezaal van VSH United was er tijdens de algemene ledenvergadering (alv) geen tegenkandidatenlijst. Hij zal de komende vier jaar dus de kar opnieuw trekken. “Ik benadruk dat wij de basketbalsport samen moeten brengen naar grotere hoogtes”, onderstreepte Issa tijdens de alv.

 

Van het oude bestuur keren terug Henk Rahan (ondervoorzitter/competitieleider) en Harold Meinzak (eerste secretaris). Julie Saba en Paul Brahim zwaaien af. De nieuwe bestuursleden zijn Stephany Tull (penningmeester), Tanisha Robinson (tweede secretaris) en de commissarissen Jantine van den Driest en Patrick Pengel.

Issa zegt bewust te hebben gekozen voor een bestuur van zeven personen vanwege de vele werkzaamheden die er zijn. Dat er nu drie vrouwen in het bestuur zitten noemt hij een “positieve impuls”. “We zien in deze vrouwen heel veel potentie om ons te helpen basketbal in het algemeen te helpen groeien”, stelde de voorzitter.

 

De financiële verslagen 2019-2022 van de scheidende Brahim zijn goedgekeurd door de alv. Rahan mikt erop om eind februari of begin maart het nieuwe seizoen te starten. “We willen maandag plannen voor een vergadering voor de start van de nieuwe competitie. Alles is nu al ready”, garandeert de competitieleider.

Dwtonline.com