QN Sport+ Television N.V.

Contador: Mijn grootste onzekerheid is mijn lichaam

Mentaal is Alberto Contador klaar voor de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Spanjaard die graag geschiedenis wil schrijven door in één jaar zowel de Giro als de Tour te winnen donderdag in Utrecht.

,,Mijn grootste onzekerheid is hoe mijn lichaam reageert de komende weken. In mijn hoofd ben ik er in ieder geval klaar voor”, zei de kopman van Tinkoff-Saxo op een persconferentie in Utrecht. Contador won een maand geleden de Ronde van Italië, waar concurrenten als Vincenzo Nibali, Nairo Quintana en Chris Froome ontbraken.

Ploegleider Steven de Jongh deelde de twijfel van Contador niet. ,,Alberto wil iets bijzonders presteren. Het is natuurlijk een andere voorbereiding dan vorig jaar en een andere ook dan zijn concurrenten. Maar dat is nu geen item meer. We hebben het zo gedaan en zijn hier om de Tour te winnen. De Giro is hard, maar hij is hersteld. Het zal ook nooit meer een excuus zijn als het minder zou gaan.”

In een benauwd zaaltje van het Carlton President Hotel vertelde Contador, terwijl Nibali op de gang stilletjes passeerde, dat het idee voor de ‘dubbel’ vorig jaar in de Ronde van Spanje was ontstaan. ,,Na mijn val in de Tour ging ik vrijwel onvoorbereid en met veel twijfels naar de Vuelta. Ik dacht toen al: als dit lukt, dan ga ik de dubbel proberen.” Contador won de Ronde van Spanje voor de derde keer, zoals hij dit jaar voor de tweede keer de Giro won en nu opgaat voor zijn derde Tourzege.

,,Hij heeft na de Giro een week rust gepakt en een week in de bergen getraind. Daarna is hij in de Route du Sud vol gegaan om vervolgens weer een week te herstellen en nog wat in de bergen te trainen. Woensdag hebben we de kasseirit in Noord-Frankrijk nog verkend ”, vertelde De Jongh.

Contador wilde de favorietenrol niet exclusief houden voor de vier veelgenoemde renners. ,,Valverde, Rodriguez, Bardet en Pinot tellen voor mij ook mee. Ik ben in ieder geval tevreden over hoe ik me nu vol. Ik heb er alles aan gedaan om hier goed te zijn. Nu gaan we kijken hoe het lichaam het houdt. Dit is ook voor mij nieuw. Maar ik wil iets neerzetten waardoor de mensen mij zullen herinneren.” De Italiaan Marco Pantani volbracht als laatste renner in 1998 de dubbel Giro-Tour.

Bron: ad.nl