QN Sport+ Television N.V.

Conte waarschuwt clubleiding Spurs: ‘Gat met de top heel groot geworden’

Antonio Conte dringt al langer aan op versterkingen voor Tottenham Hotspur, maar de Italiaan geeft aan dat er veel moet veranderen om met Spurs om de prijzen mee te gaan doen. Dat liet de Italiaan weten na de nederlaag op bezoek bij stadgenoot Chelsea.

Tottenham verloor op Stamford Bridge door doelpunten van Hakim Ziyech en Thiago Silva. Voor Conte was het zijn eerste nederlaag met Spurs in de Premier League. Tottenham bezet na twintig wedstrijden de zevende plek, tot teleurstelling van de Italiaanse manager en de clubleiding.

‘Maar om een topteam te worden, heb je topspelers nodig’, zei de Italiaan tegen 5Live. ‘Op dit moment zijn we nog lang niet zo ver. Dat proces kan jaren duren. De clubleiding weet heel goed wat mijn gedachtes zijn en hoeveel tijd we nodig hebben om het gat te dichten met de top. Dat gat is in de laatste jaren heel groot geworden.’

 

‘Het is niet eenvoudig om nu een snelle oplossing te vinden, maar we hebben nog vier maanden om dit seizoen alles te geven wat binnen onze mogelijkheden ligt. Ook in deze transferperiode zullen we niet de problemen kunnen oplossen’, aldus de ex-trainer van onder andere Juventus, Chelsea en Internazionale.

Dele Alli en Tanguy Ndombélé staan op de nominatie om Spurs te verlaten. Beide spelers ontbraken in de wedstrijdselectie voor het duel met Chelsea. ‘De clubleiding gaat over de spelers die vertrekken en die we willen aantrekken. Voor individuele gevallen moeten jullie bij hen zijn’, aldus Conte over Alli en Ndombele. De Italiaan liet eerder weten de door Ajax begeerde Steven Bergwijn in Londen te willen houden.

vi.nl