QN Sport+ Television N.V.

Coureurs uiten zorgen over toekomst van Formule 1

De Formule 1-coureurs hebben in een gezamenlijke verklaring de wijze gehekeld waarop de regels in hun sport tot stand komen. Die zijn soms ‘ontwrichtend’ en kunnen in sommige gevallen de toekomst van de Formule 1 schaden, schrijven zij in een open brief, ondertekend door onder anderen de voormalig wereldkampioenen Jenson Button en Sebastian Vettel.

Zij pleiten voor herziening van de manier waarop de Formule 1 wordt geleid en voor aanpassing van de besluitvorming.

Eén van de regelwijzigingen waar zij op doelen, is het recente experiment met een andere kwalificatieopzet. Die werd vorig weekend in de eerste Grand Prix van het seizoen in Melbourne beproefd en vervolgens weer afgeschaft. Ook andere koerswijzigingen op sportief, technisch en commercieel gebied worden door de Formule 1-coureurs bekritiseerd, zonder dat zij overigens in details treden.

De coureurs, verenigd in de Grand Prix Drivers Association onder voorzitterschap van oud-coureur Alexander Wurz, zeggen dat hun brief niet moet worden uitgelegd ‘als een blinde en respectloze aanval’. Zij willen juist hun hulp aanbieden. Desondanks stellen zij eensgezind te zijn in hun zorgen over de toekomst van de Formule 1.

Bron: ad.nl