QN Sport+ Television N.V.

Cristiano Ronaldo opnieuw tot beste voetballer van het jaar verkozen

Cristiano Ronaldo is maandag op het gala van de FIFA voor het tweede jaar op rij tot beste voetballer van het jaar verkozen. De aanvaller van Real Madrid troefde Lionel Messi en Neymar af.

Ronaldo kreeg de prijs op het gala in Londen uit handen van twee andere grootheden: Diego Maradona en zijn Braziliaanse naamgenoot Ronaldo.

Ronaldo werd ook in 2008, 2013, 2014 en 2016 uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. De Gouden Bal kreeg hij in 2008 en 2016. Hij werd Europees voetballer van het jaar in 2014, 2016 en 2017.

Door de uitverkiezing staat Ronaldo nu op gelijke hoogte met zijn eeuwige rivaal Messi. Die was van 2009 tot en met 2012 steeds de beste. De Argentijn won de prijs ook in 2015.

Ronaldo won dit jaar met Real Madrid vrijwel alles wat er te winnen viel. Zo was de ‘Koninklijke’ de sterkste in de Champions League, de Spaanse competitie en het WK voor clubs.

Zidane

Zinedine Zidane, de coach van Ronaldo bij Real Madrid, kreeg bij de verkiezing van de beste coach de voorkeur boven de Italianen Massimo Allegri (Juventus) en Antonio Conte (Chelsea).

Hij kreeg de prijs uit handen van een andere Italiaan, Claudio Ranieri. Die wist vorig seizoen als coach van Leicester City beslag te leggen op de bokaal. Hij leidde die club naar de landstitel.

De 39-jarige Gianluigi Buffon hield in de uitverkiezing van beste doelman Keylor Navas van Real Madrid en Manuel Neuer (Bayern München) achter zich. De prijs werd vorig jaar niet uitgereikt, al werd Neuer toen wel opgenomen in het beste elftal van het jaar.

Buffon kreeg net als Ronaldo, Messi en Neymar een plaats in het beste elftal van dit jaar. Dat gold ook voor Dani Alves (Juventus/Paris Saint-Germain), Real-spelers Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric en Toni Kroos, Leonardo Bonucci (Juventus/AC Milan) en Andres Iniesta van Barcelona.

Giroud kreeg voor zijn wonderlijke treffer tegen Crystal Palace de Puskas Award. De Fransman scoorde met een hakbal over zijn hoofd heen. Ook de Venezolaanse Deyna Castellanos en de Zuid-Afrikaanse doelman Masuluku Oscarine behoorden tot de kanshebbers.