QN Sport+ Television N.V.

CTSS dammen : SZF en CBvS spelen wederom voor hoogste eer

CTSS dammen: 

SZF en CBvS spelen wederom voor hoogste eer 

PARAMARIBO – Het Staatsziekenfonds (SZF) en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zullen geheel volgens verwachting wederom voor het CTSS-damkampioenschap strijden. SZF kreeg zondagmiddag in het Telesur opleidingscentrum op weg naar het slotstuk Staatsolie (6-0) en de Energie Bedrijven Suriname (5-1) klein. De moederbank versloeg het Korps Politie Suriname (6-0) en vervolgens de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (4-2).  

SZF en CBvS zijn ongetwijfeld de betere ploegen bij dit onderdeel. De ziekenzorgverzekeraar heeft in haar gelederen nog altijd beschikking over vader John en zoon Reza Sadiek. CBvS kan rekenen op William Orie en Stanley Moetoer. Het vorig jaar moest een barragepartij (sneldammen met tien minuten bedenktijd) de ‘kemphanen’ van elkaar scheiden. Damdoktor John toonde toen waarom hij jarenlang de de beste Surinaamse dammer was. De 72-jarige arts hielp zijn bedrijf aan haar derde opeenvolgende titel en overall veertiende kampioenschap.  

CBvS wil ongetwijfeld een einde maken aan de dominantie van SZF. Volgend week zondag valt het doek. 

EBS – SWM (3e/4e) 

EBS en SWM zullen strijden om de bronzenplak. De stroomleverancier versloeg in de voorronde Telesur na een taaie partij, die 5-5 eindigde. Het nutsbedrijf trok in de barragepartij aan het langste eind, maar delfde het onderspit tegen titelverdediger SZF (0-6).  

SWM was met 4-2 sterker dan de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), maar verloor in de halvefinaleronde met 2-4 van semikampioen CBvS.  

KPS – Telesur (5e/6e) 

Het KPS dat het vorig jaar nog als derde finishte zal bij deze editie genoegen moeten nemen met een strijd om de vijfde positie. Telesur fungeert als tegenstander. De politie ambtenaren moesten met 0-6 hun meerdere erkennen in CBvS, maar versloeg SLM vervolgens met 6-0. Telesur verloor van EBS in de voorronde en herstelde zich door Staatsolie met 6-0 klein te krijgen.  

Staatsolie – SLM (7e/8e) 

Staatsolie en SLM zullen de strijd om de zevende plek aangaan. De olieleverancier verloor respectievelijk van SZF (0-6) en Telesur (0-6). SLM moest zijn meerdere erkennen in SWM (2-4) en KPS (0-6). 

Programma finaleronde zondag 28 oktober Telesur opleidingscentrum) 

10.00 uur Staatsolie – SLM 

10.00 uur KPS – Telesur  

10.00 uur EBS – SWM 

10.00 uur SZF – CBvS   

Overig programma:  

Dinsdag 23 oktober (Voetbal Franklin Essedstadion) 

18:00 uur Staatsolie – CBvS  

19:15 uur SZF – EBS 

20:30 uur SWM – SLM 

21:45 uur KPS – Telesur    

Woensdag 24 oktober (Basketbal Ismay van Wilgensporthal) 

18:00 uur Telesur – KPS  

19:00 uur SLM – SZF  

20:00 uur EBS – CBvS  

21:00 uur SWM – Staatsolie

Bron : CTSS