QN Sport+ Television N.V.

CTSS Plus 2017 ten einde

ctss plus

Centrale Bank van Suriname verovert eerste overall titel

De dertigste editie van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus) is zondagavond in Mata Gauri feestelijk afgesloten. Genodigden stroomden druppelsgewijs het terrein binnen na twee intensieve weken van sporten. De ontlading was voornamelijk op de gezichten van de commissieleden af te lezen. Zij hebben het namelijk jaarlijks zwaar te verduren met de organisatie. De feestelijke afsluiting kwam dus niet alleen voor hen, maar ook overige deelnemers als een welkome geste. Tot in de late uurtjes werden de benen op de tonen van DJ Cat en Naks Kaseko Loco losgegooid.

Alvorens het feest kon aanvangen werd de prijsuitreiking verricht. Voorafgaand werd één minuut stilte in acht genomen voor oud SZF-medewerker, Ramanan Ramautar, die op 9 november plotseling kwam te ontvallen. Het nieuws kwam als een schok bij zijn collegae, omdat hij zelf ook deel uitmaakte van het troefcallteam dat het toernooi als vijfde afsloot. De crematie vond op de afsluitingsdag van het CTSS plus toernooi plaats, waardoor de SZF-familie uit respect voor hun overleden collega niet aanwezig was en de prijzen dus werden opgestuurd.

Geschiedenis

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) schreef geschiedenis door voor de eerstemaal de overall titel op te eisen. Deze prestatie was geheel tegen de verwachtingen, aangezien de CBvS al jaren onderaan de ranglijst bengelt. Geestesvader van het CTSS- toernooi, Walther Malm, mocht de wisseltrofee die naar hem vernoemd is aan de CBvS overhandigen. Voor Malm een vreugdevol moment, omdat hij zelf bij het ontstaan van dit evenement medewerker was van de CBvS.

Governor Glenn Gersie mocht de kampioenstrofee in ontvangst nemen. Met een brede glimlach zei hij dat het behaalde resultaat door keiharde werk van zijn medewerkers is behaald. Hij opperde aan de commissie misschien ook andere sportonderdelen een kans te geven. “Ik hou zelf van tafeltennissen en zou graag willen dat bijvoorbeeld dit onderdeel aan het geheel wordt toegevoegd.”

Geslaagd

Het telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) mocht ook een bijzonder moment vieren. De telecomprovider boekte namelijk een enorme stijging in het algemeen klassement door als tweede achter de moederbank te eindigen. Het vorig jaar finishte Telesur als hekkensluiter. Waarnemend directeur Mike Antonius zei tijdens de receptie, voorafgaand aan het startsein van de jubileum editie, dat zijn bedrijf er werk van zal maken om niet meer onderaan de ranglijst te eindigen.

Conferenciër, Andy Vliese, maakte nog de opmerking dat de geel blauwe formatie goed heeft ingekocht. Hij doelde daarmee op de nieuwe aanwinsten Dion Brunings, Roanne Breidel (volleybal), Claidel Kohinor, Ike Adams en Bruce Diporedjo (voetbal en zaalvoetbal).

De organisatie blikt terug op een geslaagd evenement. Commissievoorzitter Annemarie Burgzorg vond de vele opgelopen blessures enigszins een domper, maar was overall blij met de goede afloop.

Eindstand algemeen klassement:

  1. CBvS  (458 punten)
  2. Telesur (424 punten)
  3. EBS (422 punten)
  4. SZF (414 punten)
  5. KPS (385 punten)
  6. Staatsolie (293 punten)
  7. SLM (289 punten)
  8. SWM (285 punten)

Bron: CTSS