QN Sport+ Television N.V.

Cuba in finale te sterk voor Dominicaanse Republiek

Het werd een spannende finale tussen Cuba en de Dominicaanse Republiek waarbij Cuba uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Beide teams kwalificeren zich later dit jaar voor het Centro Basket-toernooi. De Dominicaanse Republiek verklaarde dat hun strijd met Cuba maar pas is begonnen, ze zullen het bij het volgend toernooi voortzetten. Yamara Amarga van Cuba werd Most Valuable Player (MVP) van het toernooi.
Bahamas veroverde de 3e plaats en kwalificeert zich ook voor het Centro Basket-toernooi.

Alle teams, het publiek en een ieder die heeft bijgedragen worden bedankt voor het afwerken van een goed toernooi.

Barbados en Bahamas hebben alles op alles gezet om de wedstrijd te winnen maar het was de Bahamas die de strijd won met 56 – 65. In de eerste quarter maakte Barbados meerdere fouls, Bahamas aarzelde niet met de vrije worpen en maakte er effectief gebruik van. Aan het einde van de quarter hadden zij een voorsprong van 7 punten. De coach van Bahamas gaf in de persconferentie mee dat de 4e quarter moeilijk voor hen werd toen Barbados meer tot scoren kwam, maar hij was opgelucht dat zijn offence ook productief bleef. Brea Forbes speelde een indrukwekkende wedstrijd voor hen en scoorde 17 punten, ze kreeg goede steun van playmaker Valerie Nesbitt met 9 assists en 9 punten. Gedurende de rest van het spel probeerde Barbados de achterstand in te lopen, maar dit gelukte hen niet. Shakila Small speelde zeer goed door een double double (18 punten en 11 rebounds) te behalen. Toni Atherley bezorgde Barbados 16 punten, maar de inzet van beide speler alleen waren niet genoeg.

De van coach van Barbados is blij met het resultaat van zijn team, hij zag hun een ​​goede match spelen waarbij er weinig tot geen niveau verschil was. Hij is blij met de ervaring en hij pleit ervoor dat er op Barbados meer middelen in basketbal wordt gestopt. Hij heeft enkele ideeën die kunnen helpen en zal die met zijn team uitwerken zo gauw zij terug zijn.

De finale tussen Cuba en Dominicaanse Republiek was het meest competitieve en spannende wedstrijd in het toernooi; een waardige finale. In de eerste quarter had de Dominicaanse Republiek moeite om hun balans te vinden. Hun schoten op doel werden geen punten gedurende de laatste 5 minuten van de quarter. Hierdoor kon Cuba een voorsprong van 13 punten opbouwen in de laatste quarter. De tweede quarter zag stabiel spel vanuit de Dominicaanse Republiek maar Cuba bleef hield stand, de ruststand werd uiteindelijk 27 – 39.

In de tweede helft werd Cuba verrast door de Dominicaanse Republiek en ze konden hen niet weerhouden om hun in het scoren te overtreffen. Sugeiry Monsac (17 punten) en Yohanna Morton (17 punten) van Dominicaanse Republiek liepen de achterstand in tot 5 punten. De Cubaanse coach gaf toe dat zij in de 4e quarter in paniek waren. Ze zagen de Dominicaanse Republiek een voorsprong van 1 punt nemen met nog 5 minuten te gaan in de wedstrijd. Na een time-out veranderden ze hun tactiek en hielden ze een pressing defense. Dit bleek effectief omdat zij 10 opeenvolgende punten scoorden en de Dominicaanse Republiek het net maar niet kon vinden. Nadat ze opnieuw een voorsprong hadden opgebouwd, hielden zij hun verdediging strak en koersten zij naar de overwinning toe met 55 – 66. Anisleidy Galindo (10 punten), Suchitel Avila (15 punten) en Yamara Amarga (16 punten), die MVP werd van het toernooi, waren de belangrijkste spelers in het veiligstellen van de overwinning.

Meer op suriname2018.sr