QN Sport+ Television N.V.

Dames Yellow Birds kan kampioen de Arend dinsdag onttronen

Het is gisteravond aan de dames hoofdklasse vereniging Yellow Birds gelukt om met een eindscore van 52-43 de seriestand van de basketball play off naar 2-1 te tillen. In geval Yellow Birds morgen in slaagt de Arend te verslaan, heeft Suriname een nieuw dames hoofdklasse kampioensteam.

Abigail de Rijp, speelster van Yellow Birds, is er vol van dat haar team twee wedstrijden achter elkaar heeft gewonnen van de titelverdediger de Arend. Ze geeft verder aan dat gelet op de partij van gisteren haar team een echte eenheid heeft gevormd om de overwinning in de wacht te slepen. “ Men kan gefrusteerd raken als het spel niet gaat zoals het moet maar we motiveren en vuren elkaar aan.” Abigail geeft vooruitblikkend aan dat Yellow Birds game 4 kan winnen als de opdrachten goed uitgevoerd worden en de dames niet in de wolken gaan leven.Blijf geloven en hard werken omdat de laatste partij namelijk dinsdag een go hard of go home game wordt.

De coach van De Arend, Andy Hooghart, gaf aan dat de twee wedstrijden die achter elkaar verloren zijn allemaal te maken hadden met slordigheid op het veld. “ Echt slordigeid in de aanval. Ze hebben slordig gespeeld. Mis je veel dan zal de tegenstander toeslaan. Vast staat dat De Arend beter moet gaan spelen en ook hun ballen scoren.”. In geval de Arend wint is er een beslissingswedstrijd.

Door: Ivan Summerville