QN Sport+ Television N.V.

De bondscoach schreeuwde beledigingen naar me

boateng

Kevin-Prince Boateng werd donderdag uit de selectie van Ghana gezet omdat hij bondscoach Kwesi Appiah zou hebben uitgescholden. De middenvelder van Schalke 04 ontkent die bewering en wijst met de beschuldigende vinger naar Appiah. Volgens de speler is juist de bondscoach volledig over de schreef gegaan.

Volgens Boateng werd hij na de training op het matje geroepen door Appiah, die opheldering wilde over de ruzie die de speler van Schalke een dag eerder had met mede-international Sulley Muntari. ‘Ik vroeg hem wat hij tegen mij had’, aldus Boateng tegen Bild. ‘Vervolgens begon de bondscoach tegen me te schreeuwen.’

‘Hij beledigde me. Fuck off, zei hij vervolgens’, gaat Boateng verder. De ex-speler van AC Milan werd niet alleen weggestuurd, maar ook voor onbepaalde tijd geschorst door de Ghanese bond. ‘Dat accepteer ik, maar niemand moet geloven dat ik de trainer heb uitgescholden. Het is niet allemaal mijn schuld.’

Muntari, die net als Boateng werd verbannen en geschorst, heeft nog niet gereageerd. Hij zou woensdag een official van de nationale voetbalbond te lijf zijn gegaan.

vi.nl