QN Sport+ Television N.V.

De Ligt domineert voorpagina’s: ‘Bayern offert wereldkampioen op’

Het spel omtrent Matthijs de Ligt is op de wagen. De verdediger van het Nederlands elftal geniet concrete interesse van Chelsea, terwijl Bayern München zich maandag ook in de strijd waagde. In Italië leverde hem dat een prominente positie op de voorpagina’s van de toonaangevende Italiaanse sportkranten op.

La Gazzetta dello Sport geeft dinsdagmorgen aan dat zowel De Ligt als Juventus aast op een snelle beslissing nu de transfergekte is losgebarsten omtrent de oud-Ajacied. Na de kandidaatstelling van Bayern lijkt een transfer dichter bij dan ooit. Zeker omdat het Italiaanse medium aangeeft dat de knoop snel doorgehakt dient te worden.

 

Over vijf dagen begint de voorbereiding van Juventus op het nieuwe seizoen. De Ligt heeft volgens La Gazzetta aangegeven voor die tijd witte rook te willen zien. Daar komt nog de bijkomstigheid bij dat de Oude Dame geld nodig heeft om actief te kunnen zijn op de transfermarkt. De tocht naar de uitgang van De Ligt is voor Corriere dello Sport reden om de Italiaanse recordkampioen als ‘imperium in verval’ te bestempelen, omdat De Ligt juist de nieuwe bouwsteen van Juve had moeten worden.

Doordat Bayern zich in de strijd heeft gemeld, lijkt de onderhandelingspositie van Juve verbeterd te zijn. Chelsea leek lange tijd op pole position te liggen om de race om de 38-voudig international te winnen. Doordat De Ligt zelf meer onder de indruk lijkt van Bayern denkt Juventus volgens de Italiaanse berichten de transferclausule van 120 miljoen euro dichter te gaan benaderen.

 

Pavard ingezet
In Duitsland meldt men dat Bayern zeker niet voornemens is om dat bedrag te betalen. Ook de tachtig miljoen euro, waarop Juve de verdediger lijkt te hebben getaxeerd, is voor de Zuid-Duitsers te gortig. Via een creatieve oplossing denkt Der Rekordmeister De Ligt echter alsnog naar de Bundesliga te kunnen leiden.

 

DTSNV

Benjamin Pavard is een speler die mogelijk gebruikt wordt om De Ligt te strikken, meldt BILD. De wereldkampioen van 2018 lijkt zijn perspectief bij Bayern te zien vertroebelen met de mogelijke komst van de Nederlander. Daarnaast zou Juve met de Fransman direct een adequate vervanger in huis hebben, terwijl Bayern de transfersom kan drukken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

vi.nl