QN Sport+ Television N.V.

‘De Ligt na gesprek met Nagelsmann onder de indruk van Bayern-plannen’

Juventus is niet van plan Matthijs de Ligt te laten gaan, maar de strijd om de Nederlander wordt steeds heviger. Na Chelsea aast ook Bayern München op de handtekening van De Ligt.

 

De Oranje-international zou na drie seizoenen bij Juventus uit zijn op een nieuw avontuur. De plannen van Thomas Tuchel zouden de interesse van De Ligt hebben gewekt, maar dat geldt volgens Bild en Sky Sports ook voor Julian Nagelsmann. Het verhaal van de trainer van Bayern heeft indruk gemaakt op de 22-jarige verdediger, die bij een transfer naar München herenigd zou worden met Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch.

Sky Sports verwacht dat De Ligt tussen de zestig en de tachtig miljoen euro zou moeten kosten. Dat is nog altijd minder dan het bedrag dat Juventus medio 2019 overmaakte naar Ajax. De Oude Dame betaalde destijds 85 miljoen euro, al vloeide een deel van dat bedrag af naar de onlangs overleden zaakwaarnemer Mino Raiola.

DTSNV

Gelimiteerde afkoopsom
De interesse van Chelsea en Bayern zorgt ervoor dat De Ligt voor een belangrijke keuze staat. The Blues zouden zelfs al een eerste bod hebben uitgebracht, maar Juve lijkt vast te houden aan de gelimiteerde afkoopsom van 120 miljoen euro. Die is opgenomen in het contract van De Ligt, dat nog doorloopt tot medio 2024.

vi.nl