QN Sport+ Television N.V.

De Schakel wil stopzetting basketbalseizoen

PARAMARIBO – Er is al ruim twee maanden niet gebasketbald bij de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). De organisatie had in gedachten het seizoen volgende maand te hervatten, maar dat vindt De Schakel geen goed idee: de club van de Van Idsingastraat ziet het liefst dat de competitie definitief wordt beëindigd.

De SBA kondigde twee weken geleden aan dat het om de tafel zou zitten met de verenigingen over een voorstel om het seizoen op 5 juli te hervatten nadat die op 12 maart vanwege de coronacrisis werd stopgezet. Het voorstel zou op 9 juni worden besproken tijdens een algemene ledenvergadering. “Wij gaan er niet aan meewerken, omdat we van mening zijn dat de situatie zich daartoe niet leent”, laat De Schakel-voorzitter Reginald Tjon A Kon nu al weten. “Vooral ook omdat we nu enkele nieuwe Covid-19-gevallen erbij hebben.”

Tjon A Kon verwijst met het laatste naar een aantal positieve coronagevallen die er met name dit weekend erbij kwamen. Als gevolg daarvan voerde het ministerie van Volksgezondheid de status van Covid-19 in Suriname op naar code rood. Dat betekent dat er sprake is van community spreading, waarbij de bron niet meer te achterhalen is in tegenstelling tot importgevallen waarbij de positieve gevallen allemaal van buiten ’s lands grenzen kwamen.

In totaal zijn er nu – volgens de officiële website covid-19.sr – 23 positieve gevallen van het nieuwe coronavirus in Suriname en dertien active cases. Het valt nog te bezien als de SBA meegaat met het voorstel van De Schakel om het seizoen vroegtijdig af te sluiten. Als alles goed zit, moet dat op 9 juni duidelijk worden.

Dwtonline.com