QN Sport+ Television N.V.

Dean Gorre: “ De groep zeer gemotiveerd om vanavond een goede prestatie neer te zetten”

Sinds de inbreng van diaspora spelers binnen de nationale selectie van Suriname heeft Dean Gorre een winst – verlies staat van 4 tegen 3 als het aankomt op officieele wedstrijden. Naar het gewicht van de tegenstander is de drop in positieve resultaten duidelijk zichtbaar, maar overduidelijk is ook de goede ontwikkeling van het spel dat Natio vertoont; de kansloze nederlaag tegen Canada, de veel betere wedstrijd tegen Jamaica en een uiterst degelijke pot voetbal tegen Costa Rica. De bondscoach ziet graag deze stijgende lijn behouden worden en moet daarom vanavond al flink aan de bak tegen Guadeloupe.

Terugblikkend op de zure 1 – 2 nederlaag, geeft de oefenmeester aan dat alles in feite goed verliep; de tactische afspraken warden goed nagekomen en ook de 100% inzet genoot hij van elke speler. Hoe het uiteindelijk allemaal fout ging voor Natio, beschrijft hij als een stuk concentratieverlies op het verkeerde moment dat ook tot de nodige slordigheid leidde; “ en op dit niveau wordt je dan zeker afgestraft” , aldus de oud-speler van Feyenoord en Ajax. Op de vraag of Hasselbaink en Comvalius eerder in moesten vallen wegens de sterke beurt die ze maakten, geeft Gorre aan dat ook Becker en Jozefzoon het goed deden.

Veel hoeft de bondscoach niet te doen om de spelers gemotiveerd te houden richting de 3de wedstrijd die niet meer invloedrijk is voor de Gold Cup; de groep is volgens hem erg gegroeid naar elkaar en de drang om Guadeloupe te pakken is groot.

 

Tenslotte geeft Dean aan nog even te zitten met wie hij in de basis start vanavond; enerzijds is Natio reeds uitgeschakeld en wil hij ook heel graag de kans bieden aan de spelers die een grote bijdrage gehad hebben in de plaatsing voor de Gold Cup (de jongens uit de locale competitie), terwijl het belang van een sterke afsluiting van het toernooi natuurlijk ook meespeelt. “ De kans dat het een mix wordt tussen deze 2 groepen is sterk aanwezig”, aldus de bondscoach.

Een van de spelers die sterk een kans maakt op een basisplek vanavond, is de uitblinkende Ivenzo Comvalius. Aan de andere kant is aanvoerder Ryan Donk geschorst wegens 2 gele kaarten en moet nog blijken wie zijn positie inneemt centraal achterin; gezien doelman Hahn zijn plaats op 19 juli innam bij de persconferentie richting de wedstrijd van vandaag, is de kans groot dat hij de captain is vanavond.

De wedstrijd gaat van start om 20.00 uur Surinaamse tijd.


Foto: QN – Sports