QN Sport+ Television N.V.

Dean Gorre hoopvol ondanks zware poule in Gold Cup

Dean Gorre is inmiddels weer terug van enkele weken weg geweest; de bondscoach is bijzonder druk gewweest met de belangenbehartiging van diverse diaspora spelers die met alle liefde voor de Surinaamse nationale selectie wensen uit te komen. Na Tjarron Chery is het bijna zover dat ook Roland Alberg de Natio zal komen versterken; deze aanvallende middenvelder zit momenteel bij Roda JC na vorig jaar nog  in Amerika gevoetbald te hebben voor de Philadelphia Union. Mocht het zo zijn dat Alberg erbij komt, dan zijn er reeds 3 aanvallende spelers gehaald, maar de ogen zijn zeker ook gericht op verdedigers. Zo had de coach Sean Klaiber in het vizier, maar de rechts back maakte onlangs een droomtransfer aar Ajax. Als gevolg hiervan zijn de kansen voor deze speler enorm geslonken.

Op de vraag of alle diaspora spelers vanzelfsprekend meegaan naar de Concacaf Gold Cup, geeft Gorre aan dat er daar helaas geen sprake van is; ook deze jongens zullen hun plek moeten verdienen in de selectie en de concurrentiestrijd aangaan met de jongens die er in Suriname voetballen; het ligt in de bedoeling de beste mogelijke samenstelling van spelers te hebben om volgend jaar voor de best mogelijk haalbare resultaten te gaan.

In een poule zitten met Jamaica en Costa Rica maakt je als voetballand Suriname tot underdog, zegt de bondscoach. Echter denkt hij dat het nog heel interessant kan worden wanneer er een heel ander Suriname op de been gebracht wordt met een combinatie bestaande uit spelers van hier en de jongens voetballende in het buitenland.

Tenslotte spreekt Gorre de hoop uit dat de omstandigheden het allemaal toelaten, genoeg tijd te hebben om een mooi geheel te kunnen smeden uit de groep van spelers die in actie kunnen komen voor Natio.