QN Sport+ Television N.V.

Dean Gorre: ‘Nee, dit hadden we inderdaad niet verwacht’.

De enorme overrompeling van Suriname over Nicaragua heen, heeft menig Suriname fan aangenaam verast en zo ook de bondscoach Dean Gorre. Gedurende de persconferentie na de wedstrijd gaf de coach aan dit al helemaal niet verwacht te hadden, maar wijst ook de voordelen die het benutten van kansen allemaal te weeg brengen.

Verder gaf hij aan in tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen Dominica bewust voor een ander middenveld te hebben gekozen om wat meer stabiliteit te hebbben (2 verdedigende middenvelders in plaats van 1). Verder koos hij voor Nibte centraal achter, omdat zowel de speler Kemble als Tjon A Loi veel te weinig coachen van achter uit.

Dat de jonge Deira een invalbeurt kreeg, ziet Gorre als heel belangrijk, omdat deze jonge talentvolle voetballers het niveau moeten proeven; het is volgens de bondscoach alleen maar beter voor hun ontwikkeling.

De coach van Nicaragua, Henry Duarte, gaf aan te zijn  gekomen voor de overwinning, maar geeft aan dat zijn mannen gisteravond niks in te brengen hadden. Of vermoeidheid bij zijn spelers ook parten speelden, laat de oefenmeester in het midden.