QN Sport+ Television N.V.

Dean Gorré technisch directeur Curaçao

Tekst en beeld Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — “Happy to announce I am the new Technical Director of Curaçao.” Dean Gorré heeft maandag op zijn socialemediakanalen bekendgemaakt dat hij de nieuwe technisch directeur is van de Federashon Futbòl Kòrsou (FFK). De voormalig bondscoach van Suriname gaat direct aan de slag. “Met de aanstelling van Dean Gorré maken we een belangrijke stap in de goede richting”, zei FFK-voorzitter Ramiro Griffith.

 

DTSNV

In het programma ‘Viaplay Voetbal’ zei Gorré dat hij denkt dat er veel te doen valt op Curaçao om een steentje bij te dragen aan het voetbal. “Als ik hier iets mooi zou kunnen doen dan is het voor mij een geweldig gevoel”, zei Gorré, die als voetballer de Nederlandse eredivisie won met Feyenoord en Ajax.

Hij erkende dat het heel wat anders wordt, omdat hij eerder als trainer op het veld heeft gestaan. Voor het laatst was hij bondscoach van Suriname. “Hele mooie tijden gehad”, zegt hij over de periode van drie jaar.

 

Met Curaçao heeft hij een heel goede band. “Mijn moeder is op Curaçao geboren uit Surinaamse ouders en heeft een aantal jaren daar jaren gewoond”, aldus Gorré. De roots van zijn vrouw Magal liggen op het eiland en zijn zoon Kenji speelt voor het nationale elftal. “Dus eigenlijk is de cirkel rond”, concludeert Gorré. “Ik ga een mooie uitdaging tegemoet.”

 

Voetbal International schrijft dat de 52-jarige Gorré officieel de functie van technisch en development directeur gaat bekleden, waarbij hij zich op de jeugd zal richten. Hij moet vorm geven aan het technische beleid, het lokale voetbal en het verder ontwikkelen van de U9- tot en met U23-selecties. Het nationale elftal zal niet onder zijn verantwoordelijkheid vallen.

Dwtonline.com