QN Sport+ Television N.V.

Deelname Special Olympics bereikt dieptepunt

Slechts acht van de dertig scholen van het speciaal onderwijs hebben in het weekend deelgenomen aan de National Special Olympic-wedstrijden. Edward Gessel, voorzitter van het bestuur van de Special Olympic Suriname, zegt naar aanleiding hiervan dat de deelname dit jaar een dieptepunt heeft bereikt. Dit meldt het NII maandag in een persbericht.

Gessel geeft aan dat de kinderen altijd enthousiast zijn en hard hun best doen om zich van hun beste zijde te laten zien. Zij zouden daarom voorbereid moeten worden op deze bijzondere wedstrijden. Er zullen gesprekken gevoerd worden met de leiding van de scholen en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om na te gaan wat de oorzaak is van de geringe deelname.

De 160 atleten die afgevaardigd zijn hebben deelgenomen aan de onderdelen atletiek, bocce, voetbal, gymnastiek, turnen en zwemmen. Suriname presteert internationaal altijd goed bij de Special Olympics. Bij de afgelopen Special Olympics in Los Angeles hebben de Surinaamse sporters 42 medailles in de wacht gesleept. Na de nationale wedstrijden wordt een nieuwe groep van ongeveer vijftien atleten voorbereid op de zomerwedstrijden in Abu Dhabi.

Bron : dwtonline.com