QN Sport+ Television N.V.

Definitief: Lozano vertrekt bij PSV voor recordbedrag

De transfer van de Mexicaanse aanvaller Hirving Lozano van PSV naar Napoli is afgerond. De Mexicaan heeft de medische keuring doorstaan en staat nu officieel onder contract bij de Italiaanse topclub.

PSV doet geen mededelingen over de hoogte van de afkoopsom, maar volgens de Eindhovenaren gaat het om de grootste uitgaande transfer in de historie van de Brabantse club. Naar verluidt gaat het om een bedrag van ruim 40 miljoen euro. Het record bij PSV was in handen van aanvaller Memphis Depay, die vier jaar geleden voor 34 miljoen euro naar Manchester United overstapte.

De 35-voudige international stond bij PSV nog tot medio 2023 onder contract. Hij verbleef deze week al enige dagen in Napels om zijn overstap af te handelen. De Italiaanse club maakte de contractduur niet bekend.

Pachuca

Lozano (24) kwam in de zomer van 2017 uit eigen land over van CF Pachuca. Bij PSV beleefde Lozano twee succesvolle jaren. In totaal kwam de kleine vleugelflitser 79 keer in actie voor PSV, waarin hij 40 keer trefzeker was. In 2018 vierde hij met PSV het landskampioenschap.

Nu zet hij zijn carrière voort in Napels. Voor Napoli is het overigens ook een recordbedrag. De Italiaanse topclub gaf nooit eerder zoveel geld uit aan een speler.

 Telesport