QN Sport+ Television N.V.

Del Piero: ‘Heel Italiaans voetbal profiteert van komst Ronaldo naar Juventus

Voormalig Juventus-speler Alessandro Del Piero is erg verheugd met de komst van Cristiano Ronaldo naar zijn oude club. De 43-jarige clubicoon denkt dat heel het Italiaanse voetbal gaat profiteren van zijn komst naar de Serie A.

“Het is geweldig voor Juventus, voor de hele stad Turijn en het hele Italiaanse voetbal, dat we hier kunnen genieten van wat hij nog steeds kan”, aldus Del Piero tegenover Sky Sports Italia.

“Ik denk dat Ronaldo voor een hoger niveau in de Italiaanse competitie gaat zorgen. Andere teams zullen nog meer de wil hebben om van Juventus te winnen. Mensen praten nu over Juventus, Turijn en Italië over de hele wereld. Dat is al vele jaren niet meer gebeurd.”

Ronaldo kwam eerder deze week een vierjarig contract overeen met Juventus. De club betaalde een transfersom van 100 miljoen euro voor de 33-jarige aanvaller, die bij Real Madrid in negen seizoenen goed was voor 450 treffers in 438 duels.

Del Piero verwacht dat Juventus door de komst van Ronaldo tot de grootste clubs ter wereld gaat behoren. “Juventus wil de Champions League winnen, maar wil vooral ook in één adem genoemd worden met de grootste clubs ter wereld”, zegt Del Piero.

“Sinds 2006 heeft het Italiaanse voetbal het moeilijker. De komst van Ronaldo naar Juventus zorgt ervoor dat de Serie A en het Italiaanse voetbal weer populairder worden.”

Del Piero speelde van 1993 tot 2012 negentien seizoenen voor Juventus. De oud-aanvaller heeft het clubrecord van het aantal wedstrijden (705) en het aantal goals (290) voor de club in handen. Hij won onder meer zes Serie A-titels en één keer de Champions League met de ‘Oude Dame’.

De clubicoon vindt dat de wil om te winnen van Ronaldo ongeëvenaard is. “Ronaldo is een speler die vanuit iedere hoek kan scoren en een geweldige techniek heeft. Maar bovenal, naast de economische voordelen van zijn komst, heeft hij een enorme wil om te winnen. De honger die hij heeft om steeds weer de beste te willen zijn is wat ervoor zorgt dat hij zo goed is, naast natuurlijk zijn kwaliteiten als voetballer.”