QN Sport+ Television N.V.

Depay en Tete blijven ploeteren met Lyon

TOULOUSE – Olympique Lyon is een beetje de weg een beetje kwijt. Met Memphis Depay en Kenny Tete als basisspelers speelde de club net aan gelijk tegen Toulouse: 2-2. Nabil Fekir tekende pas in de 87e minuut voor de gelijkmaker. De ingevallen aanvaller bereidde in de 75e minuut ook al de 2-1 van Moussa Dembélé voor.

Jimmy Durmaz had de thuisploeg met twee doelpunten op voorsprong gezet. Lyon verspeelde met het gelijkspel de derde plaats op de ranglijst. Saint-Etienne passeerde de club door met 2-1 te winnen van Olympique Marseille. Lyon kwam vrijdag al niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen Reims, terwijl de club vorige week door RC Strasbourg werd uitgeschakeld in het bekertoernooi: 1-2.

AS Monaco

AS Monaco hield een punt over aan het thuisduel met OGC Nice: 1-1. Aankopen Cesc Fabregas, Naldo en Fodé Ballo-Touré zaten nog niet bij de selectie van de nummer voorlaatst van de ranglijst. AS Monaco ontsnapte in de slotfase toen Allan Saint-Maximin een strafschop miste voor Nice, dat na rust met tien man speelde. Ihsan Sacko kreeg in de extra tijd van de eerste helft een rode kaart.

Thierry Henry en Patrick Vieira, de trainers van AS Monaco en OGC Nice, waren voor negentig minuten even vijanden. Beide boezemvrienden speelden in het verleden samen in het Franse elftal (waarmee ze wereld- en Europees kampioen werden) en bij Arsenal.

Bron: Telegraaf.nl