QN Sport+ Television N.V.

Derde tijd Verstappen in tweede vrije training Singapore

Max Verstappen heeft vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore de derde tijd geklokt. Nico Rosberg van Mercedes was de snelste.

Op het Marina Bay Street Circuit kwam Verstappen op de ultrasofts tot een tijd van 1.44,532. Daarmee gaf hij 0,380 toe op Rosberg.

De tweede tijd in Singapore was voor Ferrari-coureur Kimi Raikkonen, die 1.44,427 klokte. Verstappen liet wel Red Bull Racing-teammaat Daniel Ricciardo net achter zich, die in 1.44,557 de vierde tijd neerzette.

Wereldkampioen Lewis Hamilton moest de sessie voortijdig afbreken. Hij kreeg te maken met hydraulische problemen aan zijn auto. Zijn tijd van 1.45,275 was goed voor plaats zeven. In de eerste vrije training werd hij vierde.

Rosberg revancheerde zich voor zijn crash in de eerste sessie. De Duitse nummer twee van de WK-stand miste een bocht en beschadigde de voorkant van zijn Mercedes.

Eerder vrijdag was Verstappen in de eerste vrije training nog de snelste. Toen klokte hij een tijd van 1.45,823. De 18-jarige Nederlander maakt net als Red Bull-collega Ricciardo kans op het podium in Singapore.

De auto van de Oostenrijkse renstal is zeer geschikt voor het stratencircuit in Azië. Zaterdag staat om 12.00 uur Nederlandse tijd de derde vrije training op het programma. Om 15.00 uur begint de kwalificatie.

Op zondag start de Grand Prix om 14.00 uur. De race wordt gereden bij kunstlicht.

Door NU.nl