QN Sport+ Television N.V.

Derde wereldtitel Hamilton

Lewis Hamilton heeft zondag zijn derde wereldtitel in de Formule 1 veroverd. De Brit deed dat met de overwinning in de Grand Prix van de Verenigde Staten, zijn tiende van dit seizoen. De zege betekende dat de coureur van Mercedes de laatste drie races van het seizoen niet meer in te halen is.

Hamilton bleef in een spectaculaire race vol inhaalacties op het circuit van Austin zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg voor en de Duitser Sebastian Vettel van Ferrari.

Rosberg had het feest voor Hamilton nog kunnen verstieren als hij zich in de laatste ronden had laten inhalen door Vettel, die nog gevaarlijk dichtbij kwam. Maar de Duitser begreep dat een dergelijke actie onvergeeflijk zou zijn. Vettel scoorde door zijn derde plaats tien punten minder dan Hamilton en kwam op een totaal van 251 punten, 76 minder dan de 327 van Hamilton. Er zijn in de laatste drie races van dit jaar – Mexico, Brazilië en Abu Dhabi – nog maximaal 75 te verdienen.

Hamilton werd eerder in 2008 en 2014 wereldkampioen. Vorig jaar streed hij tot de laatste race in Abu Dhabi met Rosberg om de titel. Dit jaar was hij ongenaakbaar.

Verstappen
Max Verstappen heeft zijn beste resultaat in de Formule 1 geëvenaard. De jonge Nederlandse rookie eindigde als vierde op het circuit van Austin, evenals eerder dit jaar in Hongarije.

Een regenrace was voorspeld in Austin, maar het bleef wonderwel droog. Het maakte de achttienjarige Limburger niets uit. Hij startte vanaf de achtste plek en rukte via fraaie inhaalacties op naar de kop van het veld. De derde plek, zijn eerste podium, was zelfs even in bereik, maar dat bleek nog te veel van het goede voor de coureur van Toro Rosso.

Bron: ad.nl