QN Sport+ Television N.V.

Deschamps waakt voor Franse overmoed

Met Roemenië treft gastland Frankrijk op 10 juni in de openingswedstrijd van het EK een ploeg waarvan bondscoach Didier Deschamps de kracht moeilijk kan inschatten.

,,We kennen de Roemenen niet zo goed, al hebben ze heel goed gepresteerd tijdens de kwalificatie. Ze hebben slechts twee doelpunten tegen gekregen, dat is knap’, zei Deschamps zaterdag na de loting in Parijs. De Franse ploeg werd in groep A gekoppeld aan Roemenië, Albanië en Zwitserland, op papier geen al te zware opgave.

,,Toch moeten we voorzichtig zijn en niet overmoedig worden’, aldus de bondscoach van de ‘Haantjes’. ,,De openingswedstrijd tegen Roemenië wordt heel belangrijk voor ons.’ De Roemenen bleven in de kwalificatie ongeslagen. Met vijf overwinningen en vijf gelijke spelen werd het Oost-Europese land tweede achter Noord-Ierland.

,,Liever had ik niet direct aan het begin van het toernooi tegen Frankrijk gespeeld’, zei de Roemeense bondscoach Anghel Iordanescu. ,,Onze defensie is sterk, maar we scoren ook niet zo makkelijk. Dat kan een probleem worden.”

Bron: ad.nl