QN Sport+ Television N.V.

Deze spelers kunnen (of moeten) Chelsea transfervrij verlaten

Door de restricties van de Britse overheid wordt Chelsea opgezadeld met grote problemen. De club mag niet alleen geen spelers meer (ver)kopen, ook het verlengen aflopende contracten behoort niet langer tot de mogelijkheden. Dat heeft gevolgen voor deze spelers.

De problemen zijn ontstaan bij eigenaar Roman Abramovich, die vanwege zijn banden met Vladimir Poetin hard wordt aangepakt door premier Boris Johnson. Omdat de Rus geen winst meer mag maken met een Britse onderneming, wordt de vrijheid van Chelsea aanzienlijk ingeperkt. Misschien wel de pijnlijkste sanctie is de transferban, die de club in acute contractuele problemen brengt.

 

Gat in de verdediging
Met name in de achterste linie lijkt Chelsea een serieuze pas op de plaats te moeten gaan maken. Zowel Antonio Rüdiger, Andreas Christensen als aanvoerder César Azpilicueta beschikt over een aflopend contract. Vooral een vertrek van de Duitser zou zich laten voelen. Rüdiger heeft zich sinds zijn overstap van AS Roma naar Chelsea ontpopt tot een van de beste verdedigers ter wereld en speelde een belangrijke rol in het veroveren van onder meer de Champions League en de Europa League.

Christensen en Azpilicueta staan op hun beurt in de belangstelling van Barcelona, dat naarstig op zoek is naar een kwaliteitsinjectie in de defensie. Tuchel gaf vorige week al te kennen dat hij vreest voor een vertrek van zijn verdedigers. ‘Het komt erop neer dat we er misschien niets aan kunnen doen. Het is zoals het is’, verzuchtte de Duitse manager. ‘Ik hoop nog steeds op een goede uitkomst, want ik denk dat we nog iets te bieden hebben.’

 

Aflopende huurcontracten
Chelsea sloeg afgelopen zomer nog een belangrijke slag met het aantrekken van Saúl Ñiguez. In het huurcontract van de Spaanse middenvelder werd een optie tot koop opgenomen, maar dat lijkt geen haalbare kaart te zijn voor de Londenaren. Dat betekent dat Saúl bezig is aan zijn laatste maanden bij Chelsea en in aanloop naar volgend seizoen weer zal aansluiten bij zijn eigenlijke werkgever Atlético Madrid.

 

DTSNV

Ook Danny Drinkwater (Reading) en Jake Clarke-Salter (Coventry City) kunnen komende zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Dat geldt niet voor huurlingen als Emerson Palmieri (Olympique Lyonnais) en Michy Batshuayi (Besiktas), die in Londen over een doorlopend contract beschikken. De laatste speler met een aflopend contract is Charly Musonda Jr. De 25-jarige aanvaller speelde tussen 2018 en 2020 bij Vitesse, maar kampt al jarenlang met aanhoudend blessureleed.

vi.nl