QN Sport+ Television N.V.

Dirk Kuyt vertrekt bij Feyenoord

Dirk Kuyt vertrekt bij Feyenoord en heeft zijn contract in overleg met de Rotterdammers beëindigd.

De oud-aanvoerder vindt het beter voor zijn ontwikkeling om een ander pad te volgen. ’Iedereen weet wat Feyenoord voor mij betekent en ik heb ontzettend veel ervaring kunnen opdoen bij de club de afgelopen jaren. Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel”, aldus Kuyt op de website van Feyenoord.

Frank Arnesen, tecnisch directeur van Feyenoord, respecteert de keuze van Kuyt: „Als mens en als trainer heb ik Dirk heel hoog zitten. Dirk heeft besloten zijn eigen weg te volgen en dat is zijn goed recht. We wensen hem alle succes bij de volgende stap in zijn loopbaan. En wie weet komen wegen ooit weer samen waar ze nu scheiden.”

Kuyt sloot in 2017 zijn voetbalcarrière af. Als aanvoerder bezorgde hij Feyenoord in zijn laatste wedstrijd, tegen Heracles, met een hattrick de eerste landstitel in 18 jaar.

De aanvaller ging daarna verder binnen de organisatie van de club. Hij liep eerst mee met toenmalig technisch directeur Martin van Geel en werd in 2018 trainer van Feyenoord Onder 19 jaar. Kuyt maakte tussendoor ook nog zijn rentree op de amateurvelden bij Quick Boys. Als stagiair sloot Kuyt ook af en toe aan bij de trainersstaf van de Feyenoord-selectie. Dit seizoen had hij geen vaste rol bij een team.

Kuyt werd lang gezien als de beoogde nieuwe hoofdtrainer in De Kuip. Vorig jaar ging al het gerucht dat hij mogelijk Dick Advocaat zou gaan opvolgen. Voor komend seizoen heeft Arnesen echter Arne Slot vastgelegd.

 

 

Bron: Telegraaf.nl