QN Sport+ Television N.V.

‘ Dit hadden we echt niet verwacht’

Het wil maar niet lukken met de u-20 nationale selectie van Suriname. De 2de groepswedstrijd tegen Haiti was er eentje die volledig gedomineerd werd in de 1ste helft, maar uiteindelijk werd met liefst 0 – 3 verloren.

 

De coach van Suriname, Werner Blackson, spreekt van een avond om snel te vergeten; het is voor hem onbegrijpelijk dat de wedstrijd zo is afgelopen, terwijl zijn jongens zoveel kansen hebben gecreeerd. Het geluk was zeker niet surinaamse zijde, want keer op keer warden de paal en de deklat geraakt.

 

Verder denkt Blackson dat de nederlaag zeker ook met concentratie verlies te maken heeft gehad, wat is ontstaan door teveel zekerheid op een goede afloop. In het verlengde hiervan zegt de oefenmeester dat het mogelijke speelplan en de kracht van Haiti uitvoerig besproken zijn geworden; als de 1ste tegengoal dan valt, is er sprake van een enorme domper.

 

DTSNV

Ondanks de 2de nederlaag,bestaat er nog altijd kans om zich voor de 8ste finale te plaatsen. Weet Suriname van Trinindad te winnen op donderdag 23 juni, dan eindigt het als 3de in de poule; Trinidad verloor gisteravond met 0 – 5 van Mexico en houdt zo de kansen van Suriname nog in leven.