QN Sport+ Television N.V.

’Dj’ Lagerbäck: ’Goede kans om Oranje pijn te doen’

IJsland staat op zijn kop dankzij de prestaties van de koploper in groep A. Ruim 3000 fans zijn afgereisd naar Amsterdam. Dat is één procent van de totale bevolking. “Ik denk dat we een goede kans hebben om de Nederlanders pijn te doen”, toont bondscoach Lars Lagerbäck – met de 2-0 zege in Reykjavik in het achterhoofd – zich vol zelfvertrouwen.

“Tegen grote ploegen zijn we de underdog, maar we horen misschien wel bij de best georganiseerde teams op dit moment. Dat is onze kracht.” De bondscoach van IJsland heeft een reputatie hoog te houden. Lagerbäck zal vandaag weer alles uit de kast halen om zijn ploeg te motiveren voor het treffen met het Nederlands elftal in de Amsterdam ArenA. In juni – vlak voor de 2-1 overwinning tegen Tsjechië – miste een motiveringsfilmpje van de Zweed (67) zijn uitwerking niet.

“Onder de beelden had ik het nummer You win again van de Bee Gees uitgezocht. Vond ik wel toepasselijk”, lacht de relaxte coach, die met IJsland in deze kwalificatiecyclus alleen in de uitwedstrijd tegen Tsjechië punten (2-1) morste.

“De muziek die de spelers draaien in de kleedkamer, vind ik overigens verschrikkelijk. Maar zolang ze goed presteren, tolereer ik het…”

Vermoedelijke opstelling IJsland:

Halldorsson; Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason; Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason; Sigthorsson, Bodvarsson.

Telesport