QN Sport+ Television N.V.

Doelman Cech vertrekt naar rivaal Arsenal

Arsenal heeft doelman Petr Cech overgenomen van concurrent Chelsea, zo melden diverse media in Engeland. Met de overgang zou een bedrag van zo’n 15 miljoen euro gemoeid zijn.

De 33-jarige Tsjech, die vanwege zijn gezin graag in Londen wil blijven spelen maar bij Chelsea op een zijspoor was beland, gaat per week 100.000 pond (140.000 euro) verdienen. Dat maakt hem niet alleen de best betaalde keeper in de geschiedenis van Arsenal, maar ook van de hele Premier League.

Cech werd in 2004 door Chelsea overgenomen van Stade Rennais en won met The Blues vier landstitels, vier FA Cups, de Europa League en – als kroon op het werk – de Champions League in 2012.

Hoofdrol

Bij die laatste triomf speelde hij een hoofdrol door in de finale tegen Bayern München in de verlenging een penalty van Arjen Robben te stoppen, waarna Chelsea in de noodzakelijk geworden strafschoppenreeks aan het langste eind trok.

Afgelopen seizoen verloor Cech, die al meer dan honderd interlands voor Tsjechië afwerkte, zijn plaats onder de lat aan de van Atlético Madrid teruggehaalde Belg Thibaut Courtois. Bij Arsenal moet hij de strijd aangaan met de Pool Wojciech Szczesny.

Saillant: één week voordat de Premier League van start gaat, is het duel om de Community Shield. Bekerhouder Arsenal staat dan op Wembley tegenover landskampioen Chelsea.

Bron: nos.nl