QN Sport+ Television N.V.

Donovan Wisse: “ Een geweldig gevoel”

Tijdens Glory 78 heeft Donovan Wisse zich op overtuigende wijze laten kronen tot de wereldkampioen kickboksen in de middengewichtsklasse; een betere manier om Suriname op de wereldkaart te plaatsen is er bijna niet. Na het gevecht was Donovan Wisse in gesprek met QN – Sports en gaf het volgende aan:

‘Het gevoel nu wereldkampioen te zijn is bijna onbeschrijflijk’, zegt Wisse. Hij is een zeer blij mens en ziet zijn wens na maanden van keihard en gedisciplineerd trainen uitkomen en dat doet hem zeer goed.

Op de vraag of het in zijn voordeel heeft gewerkt dat hij Belgarouhi eerder tegenover zich heeft gehad, zegt de kersverse wereldkampioen dat het zeker een pluspunt is geweest. Maar los daarvan dankt hij zijn overwinning ook erg aan het trainingskamp dat hij achter de rug heeft richting het gevecht van zaterdag. De 2de overwinning was volgens hem nog vele malen overtuigender dan de 1ste partij in 2019.

 

Terugblikkend op het gevecht zegt Wisse bewust aggressief te zijn gestart en won de 1ste ronde ook overtuigend. In de 2de ronde kwam zijn opponent beter en sneller uit de hoek, waarbij Wisse zich op moest aanpassen. Ten aanzien van de knie tegen zijn kin meent de 24-jarige Wisse danig weinig van gevoeld te hebben.

In de 3de ronde voerde Wisse meer druk uit op de tegenstander; hij geeft aan het idee te heben gehad dat Belgharoui vrij vermoeid was van de 2de ronde. Na een rake knie tegen het gezicht en een combinatie aan rake stoten was het gedaan en de tegenstander viel naar de grond om er 8 tellen te krijgen; aan de hand van de wonden die de Tunesier opliep werd het gevecht afgefloten en won Wisse middels een technische knockout. Wisse geeft aan niet verwacht te hebben dat het zo snel afgelopen zou zijn, maar zegt vastberaden dat hij deze partij zou winnen; middels een k.o, zoniet middels een overtuigende overwinning!

Wisse, die 5 jaren geleden nog in de B-klasse vocht, geeft tenslotte aan na een lange periode van keihard werken even zijn rust te pakken.