QN Sport+ Television N.V.

Doodschop aan adres Mbappé laatste wapenfeit aanvoerder Saint-Étienne

De wilde tackle op de benen van Kylian Mbappé is de laatste actie van Loïc Perrin op het voetbalveld.

De bijna 35-jarige aanvoerder van de Franse voetbalclub Saint-Étienne besloot zes dagen na de verloren finale om de Coupe de France tegen Paris Saint-Germain (0-1) zijn carrière te beëindigen. „Ik had gehoopt op een ander einde, maar ik ben trots op de reis die ik gedurende zeventien jaar als profvoetballer heb afgelegd”, schrijft Perrin op Instagram.

De Franse verdediger moest in het Stade de France na een half uur met rood van het veld, na een charge op de benen van Mbappé. De aanvaller van PSG hield een verstuikte enkel en verrekte enkelbanden over aan de tackle van Perrin.

De Fransman droeg sinds zijn twaalfde het groene shirt van Saint-Étienne. Hij speelde 470 wedstrijden in de hoofdmacht en was jarenlang de aanvoerder. Perrin had eerder al aangekondigd deze zomer te stoppen, maar overwoog toch nog een jaar door te gaan omdat het seizoen als gevolg van de coronacrisis ineens voorbij was.

Thomas Tuchel

Trainer Thomas Tuchel van Paris Saint-Germain heeft de hoop nog niet opgegeven dat hij Mbappé over minder dan twee weken kan opstellen tegen Atalanta. De Franse kampioen neemt het op 12 augustus in Lissabon in de kwartfinale van de Champions League op tegen de Italiaanse club van Marten de Roon en Hans Hateboer.

„De kans is heel, heel klein. Maar iedere dag telt om voor een mirakel te zorgen”, zei Tuchel in de aanloop naar de finale van het toernooi om de Coupe de la Ligue, vrijdagavond tegen Olympique Lyon.

Telesport