QN Sport+ Television N.V.

’Dortmund-aanvaller Moukoko (16) grootste voetbaltalent ter wereld’

Op de dag dat hij werd uitgeroepen tot ’Golden Boy’ op de Europese voetbalvelden, maakte Erling Haaland na zijn vier doelpunten tegen Hertha BSC in de slotfase plaats voor de pas net 16-jarige Youssoufa Moukoko. De 20-jarige Noorse spits denkt dat de aanvaller uit Kameroen ’het grootste voetbaltalent ter wereld is’.

„Hij heeft een grote carrière voor zich”, vervolgde Haaland. Moukoko, die een dag voor de wedstrijd zijn 16e verjaardag vierde, werd de jongste speler ooit in de Bundesliga. „Moukoko is veel beter dan ik was op die leeftijd”, zei Haaland eerder al. „Zijn voordeel is dat hij nu al bij Dortmund zit, ik speelde op die leeftijd nog voor mijn jeugdclub Bryne.”

De Italiaanse sportkrant Tuttosport riep Haaland zaterdagochtend uit tot Golden Boy van 2020. De Noorse topschutter van Borussia Dortmund onderstreepte in de Duitse competitiewedstrijd tegen Hertha maar weer eens waarom hij wordt gezien als het grootste talent van Europa. Haaland maakte na rust in 15 minuten tijd een zuivere hattrick en tekende in de slotfase, vlak voordat hij werd gewisseld, ook nog voor zijn vierde treffer van de wedstrijd.

Moukoko is geboren in Kameroen, maar woont al jaren in Duitsland. De Duitse jeugdinternational loste Nuri Sahin af als jongste speler ooit in de Bundesliga. Sahin was 16 jaar en 335 dagen ’oud’ toen hij debuteerde in de Duitse competitie, ook voor Dortmund.

Moukoko kan ook de jongste speler ooit in de Champions League worden. Dat record staat nu op naam van Celestine Babayaro, die 16 jaar en 87 dagen was toen hij eind 1994 voor Anderlecht debuteerde in het Europese clubtoernooi. Dortmund speelt dinsdag in de Champions League thuis tegen Club Brugge.

Telesport