QN Sport+ Television N.V.

‘Dortmund komt met nieuwe truc om Haaland te verleiden tot langer verblijf’

Borussia Dortmund is niet van plan Erling Haaland zonder slag of stoot te laten vertrekken. De Duitse club gaat volgens Sport1 met het management van de Noorse doelpuntenmachine in gesprek om de huidige transferclausule ongedaan te maken.

In het contract van Haaland bij Dortmund (tot de zomer van 2024) is een transferclausule opgenomen, waardoor hij na dit seizoen voor een bedrag tussen de 75 en 90 miljoen kan vertrekken. Dortmund gaat naar verluidt snel met het management van Haaland in gesprek om die gelimiteerde transfersom ongedaan te maken.

 

De huidige nummer twee in de Bundesliga zou in ruil daarvoor Haaland een aanzienlijk hoger percentage van een mogelijke toekomstige transfersom in het vooruitzicht bieden. Dortmund hoopt echter bovenal dat de aanvaller zijn contract gaat verlengen en biedt hem een jaarsalaris van acht miljoen euro. Haaland wordt daarmee de bestbetaalde speler bij BVB.

Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke liet onlangs nog weten een ‘heel goed’ gesprek te hebben gehad met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Haaland. Voor eind deze maand staan weer nieuwe ontmoetingen op de planning tussen Dortmund en Raiola. Haaland wordt al langere tijd gelinkt aan Real Madrid en Barcelona.

vi.nl