QN Sport+ Television N.V.

‘Dortmund zet met grote tegenzin vier vervangers van Haller op papier’

De schok is nog amper verwerkt, maar Borussia Dortmund ziet zich genoodzaakt om na te denken over mogelijke vervangers van Sébastien Haller. De club heeft volgens het Duitse Sky Sport vier spelers op het oog, indien Haller voor langere tijd uit de roulatie blijkt te zijn.

Een week geleden maakte Dortmund bekend dat een tumor is ontdekt in een van de teelballen van Haller. Vanuit het ziekenhuis gaf hij donderdag een positieve update, door duidelijk te maken dat ‘de eerste stap is gezet’ in zijn herstel. Dortmund verwacht deze week een definitieve diagnose en dan wordt wellicht duidelijk of er echt werk gemaakt moet worden van een nieuwe spits.

 

Vrijdag meldde Sky dat Luis Suárez is aangeboden in Dortmund, maar de tv-zender noemt nu vier andere namen als kandidaten. Mauro Icardi (Paris Saint-Germain), Edin Dzeko (Internazionale), Krzysztof Piatek (Hertha BSC) en Jhon Córdoba (FC Krasnodar) worden genoemd. Dortmund richt zich op een ‘klassieke nummer 9’ en zou een vervanger van Haller het liefst willen huren.

 

Icardi lijkt te mogen vertrekken bij PSG, maar zijn salaris kan een obstakel vormen. Dzeko is na de komst van Romelu Lukaku niet onmisbaar in Milaan. Piatek stapte in januari 2020 voor 24 miljoen euro over van AC Milan naar Hertha, maar heeft de verwachtingen niet kunnen inlossen en werd in de tweede seizoenshelft van de vorige jaargang verhuurd aan Fiorentina. Córdoba was de collega-spits van Piatek bij Hertha, voordat de Colombiaan vorig jaar vertrok naar Krasnodar. Vanwege de FIFA-sancties tegen Rusland zou hij gratis kunnen verkassen op huurbasis.

DTSNV

Logischerwijs hoopt Dortmund dat Haller goed nieuws krijgt van zijn artsen en dat het helemaal niet nodig is een nieuwe spits te halen. Er zijn voorbeelden van spelers die enkele weken na een dergelijke diagnose alweer op het veld staan, maar dat is sterk afhankelijk van het stadium waarin de tumor is ontdekt en de vraag of de tumor goed- of kwaadaardig is. In het geval van Haller is over beide aspecten nog geen informatie bekend.

vi.nl