QN Sport+ Television N.V.

Drie Nederlanders opgenomen in Champions League-elftal van het jaar

De UEFA startte eind november een enquête en liet fans van over de hele wereld hun stem uit te brengen wie zij de beste spelers in de Champions League vonden over het kalenderjaar 2019. In het sterrenensemble zijn drie Nederlanders opgenomen: Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.

In een nogal aanvallende formatie, 4-2-4, is er plek voor drie Oranje-internationals. Twee daarvan vormen het hart van de verdediging: Van Dijk en De Ligt. De rest van de defensie, incluscief de doelman, bestaat uit Liverpool-spelers. Tussen de palen staat Alisson Becker en de backs zijn Trent Alexander-Arnold en Andrew Robertson.

Het middenveld bestaat uit slechts twee spelers, waarvan één De Jong. Hij wordt vergezeld door de spelmaker van Manchester City: Kevin de Bruyne.

In de voorhoede is er opnieuw plek voor een ploegmakker van Van Dijk. Sadio Mané moet voor de doelpunten zorgen, samen met Robert Lewandowski (Bayern), Cristiano Ronaldo (Juventus) en Lionel Messi (Barcelona).

Als winnaar van het miljardenbal is het niet gek dat Liverpool hofleverancier is met vijf spelers. Ajax reikte tot de halve finale, met toen nog De Ligt en De Jong in de gelederen. Mede door het sterke optreden in de Champions League dwong het Ajax-duo een toptransfer af naar het buitenland (resp. Juventus en Barcelona). Van de verliezend finalist Tottenham is voor geen enkele speler plek in het Elftal van het Jaar.

Telesport