QN Sport+ Television N.V.

Druk op Löw en Bayern-spelers neemt toe voor treffen met Frankrijk

“Onze nationale voetbalploeg mist onbevangenheid, snelheid, creativiteit en doelpunten.” De Duitse media maken zich grote zorgen over de toekomst van de Mannschaft na de 3-0 nederlaag tegen Oranje. Bondscoach Joachim Löw bewaart in aanloop naar het Nations League-duel Frankrijk de rust.

“Natuurlijk had ik dit verwacht”, reageerde Löw desgevraagd bij de persconferentie op de toegenomen druk zijn selectie. “Hier moeten we mee leven en onze verantwoordelijkheid voor nemen. Het is normaal dat er discussie is ontstaan.”

Kip zonder kop

“Het was nog te accepteren als we met 1-0 hadden verloren”, ging Löw verder. “Het was slecht hoe wij in de laatste tien minuten uit elkaar vielen. De spelers moeten daar hun verantwoordelijkheid voor nemen en niet als een kip zonder kop de laatste tien minuten rondlopen.”

Een veelgehoorde kritiek is dat Löw moet verjongen. Na het rampzalige WK in Rusland, waar Duitsland in de groepsfase werd uitgeschakeld, beloofde Löw een transitie.

WK-gezichten falen opnieuw

Maar in Amsterdam waren het de gezichten van het WK die andermaal faalden, zoals Bayern München-spelers Mats Hummels, Jerome Boateng en Thomas Müller. Terwijl jongens als Leroy Sané en Julian Brandt op de bank startten.

Löw kondigt nu voor de wedstrijd tegen Frankrijk maatregelen aan. “Er zullen veranderingen komen, maar Manuel staat wel op het doel”, beloofde hij.

Onder anderen Manuel Neuer en Jerome Boateng zijn in Duitsland momenteel het mikpunt van de kritiek.

Ook doelman Neuer, ook al een speler van Bayern München, is het mikpunt van de kritiek. Hij zou na zijn terugkeer van een zware voetblessure in mei nog niet zijn topvorm hebben.

De keeper reageert geprikkeld: “Ik heb geen last meer van mijn voet, anders zou de coach mij ook niet op het WK hebben laten spelen.”

Duitsland speelt dinsdagmiddag vanaf 15.45 uur de wedstrijd tegen Frankrijk in het kader van de Nations League.

 

 

Bron: NOS.nl