QN Sport+ Television N.V.

DSI wilt bijdrage leveren aan ontwikkeling damesvoetbal

 

Dames Sport Internationaal een gemengd voetbalteam uit Nederland kwam gisteren aan in Suriname. Dit team zal 2 internationale friendlies spelen en zal daarnaast ook sociale projecten uitvoeren. Volgens teammanager Lilian Panka die de dames hartelijk verwelkomde op zanderij kijken de dames hals rijkend uit naar de te spelen partijen.

Panka zegt verder dat men ruim 4 maanden in voorbereiding is geweest en nodige gesprekken gevoerd heeft. Het lag in de bedoeling drie duels te spelen te weten tegen Transvaal voorheen Oema Soso, Robinhood voorheen SRD en de nationale senioren selectie van Suriname. Uiteindelijk blijft het op 2 partijen omdat de nationale selectie van Suriname er nu niet samen is. Naast de twee te spelen partijen zal het team ook sociale projecten helpen ondersteunen. Zo zal het team zaterdag aanstaande een initiatief van Team Yvel bij een casrwash ondersteunen. Het doel van de carwash is om geld in te zamelen voor een kindje die in het buitenland een operatie moet doen. Giovani van Ravenswaay thaiboxer van team Yvel is heel blij dat de dames op hun manier een bijdrage willen leveren.

Panka verteld verder dat de dames gebrand zijn om de partijen te spelen. naast de geplande partijen en het sociaal project zal het team ook een bezoek brengen aan de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie en diens collega van Sport en Jeugdzaken.