QN Sport+ Television N.V.

Dubbelslag voor Tjon-A-Joe tijdens Speedo Challenge

Renzo Tjon-A-Joe heeft een sterke zondag achter de rug in het Sloterparkbad in Amsterdam. Tijdens de Speedo Challenge 2023 won de Surinaamse zwemmer zowel de 50 als 100 meter vrije slag.

 

 

Op het koningsnummer was hij veruit de snelste. Na een split van 23,70 seconden op de helft van de afstand, klokte hij een winnende tijd van 50,06 seconden. Zijn inschrijftijd was 47,03. Jeroen Baars van Blue Marlins volgde op gepaste afstand (52,38), terwijl Jeroen Werfs de derde tijd had: 52,73.

 

tromoto nv

50 meter

Tjon-A-Joe wist op de enkele afstand nog net clubgenoot en Nederlands recordhouder Thom de Boer vóór te blijven. Het De Dolfijn-onderonsje werd in slechts 0,04 seconden beslist: 22,28 voor Tjon-A-Joe en 22,32 voor De Boer.

Floris Kotterink van Feijenoord Albion Zwemclub werd derde in 23,46. Het Nederlands record van De Boer staat op 21,58 seconden. Zowel hij als Tjon-A-Joe ging langzamer dan de inschrijftijd. Die was 20,78 (De Boer) om 21,13 (Tjon-A-Joe).

 

Grote belangstelling

Voor de Speedo Challenge 2023 bestond er grote belangstelling schreef De Dolfijn als organiserende club. “De aantallen waren zo groot dat we ver buiten de gestelde tijdsduur zouden komen, daarom hebben we helaas een groot aantal inschrijvingen als reserve moeten plaatsen”, aldus de club.

 

Bij het plaatsen van deelnemers werd als eerste criteria de inschrijftijd gehanteerd. Ook werd besloten te ‘snijden’ in de langdurige series, waardoor tijd werd gewonnen. “Hiermee bieden we uiteindelijk de meeste zwemmers een kans om te zwemmen.”

dwtonline.com