QN Sport+ Television N.V.

Duitsland en Spanje spelen finale EK onder 21

Duitsland en Spanje hebben zich  geplaatst voor de finale van het EK voetbal onder 21. De Mannschaft klopte Engeland na strafschoppen, Spanje was duidelijk een maatje te groot voor de Italianen.

Na 35 minuten was het voor de eerste keer raak: Davie Selke bracht de Duitsers op voorsprong. Vlak voor rust hing Demerai Gray de bordjes gelijk: 1-1.

Tammy Abraham bracht Engeland kort na de rust op op 2-1, maar in de 70ste minuut bezorgde Felix Platte Duitsland de gelijkmaker.

Na 90 minuten stond het 2-2 en ook in de verlengingen werd er niet meer gescoord. Penalty’s moesten de wedstrijd beslissen. Engeland kon rekenen op Jordan Pickford, onlangs nog voor 34 miljoen euro naar Everton verhuisde. Pickford stopte de tweede Duitse penalty en leek de ster van de avond te worden.

Maar het was de Duitse doelman Julian Pollersbeck die zich ontpopte tot de held : hij stopte de penalty van Nathan Redmond nadat ook Abraham al had gemist.

Spanje maatje te groot voor Italië

In de andere halve finale was Spanje veel te sterk voor het Italië van de felgeplaagde Gianluigi Donnarumma.

Pas na de rust kwam de wedstrijd op gang. In de 53ste minuut deed Saúl Ñíguez een eerste keer de netten trillen. Nog geen tien minuten later kwam Italië langszij dankzij Federico Bernardeschi.

Saúl Ñíguez verkeerde echter in bloedvorm: Donnarumma moest zich nog twee keer omdraaien en de wedstrijd eindigde in 3-1.

De finale van het EK onder 21 wordt vrijdag gespeeld.

ad.nl