QN Sport+ Television N.V.

Dumoulin baalt: onnodig tijdverlies door domme fouten

Kort voor de start van de zevende etappe van de Tour de France gaan de gedachten van Tom Dumoulin nog eens terug naar de rit van een dag eerder. De Nederlander verloor toen kostbare tijd door materiaalpech kort voor de finish.

“Normaal kan ik teleurstellingen snel achter me laten, maar toen ik vanochtend wakker werd baalde ik er nog steeds van”, zegt Dumoulin.

“Je kan natuurlijk pech krijgen, dat hoort erbij. Maar ik baal vooral van de fouten die we daarna hebben gemaakt. Dat heeft onnodig tijd gekost.”

Straf terecht, maar willekeurig

Dumoulin doelt onder andere op het feit dat zijn ploeggenoten niet meteen op hem gewacht hebben en dat hij een tijdstraf van 20 seconden heeft gekregen vanwege het stayeren achter de ploegleidersauto.

Een straf die hij in zijn ogen verdiend heeft. “Het is terecht dat ik daarvoor bestraft word. Maar dan moeten ze die ook altijd opleggen in zo’n geval en dat doen ze niet. Dat is verkeerd.”

Ploegleider Van Dongen boos: wordt met meerdere maten gemeten

Arthur van Dongen, ploegleider van Sunweb, is boos op de jury van de Tour de France. Volgens hem had Simon Geschke hetzelfde als Tom Dumoulin gedaan, maar kreeg de Duitser geen tijdstraf.

 

 

 

Bron: NOS.nl