QN Sport+ Television N.V.

‘Dumoulin superieur, balen’

Er stond woensdagmiddag tijdens de individuele tijdrit in de Ronde van Spanje geen maat op Tom Dumoulin, zo moest ook de Tinkoff-Saxo-ploeg erkennen.

“Het is natuurlijk nooit leuk om tweede te worden”, zei Maciej Bodnar, die 1.04 minuut toe moest geven op de Nederlandse ritwinnaar. “Maar Dumoulin was vandaag veruit de sterkste. Hij is deze hele Vuelta al heel erg goed, dus als je het zo bekijkt is het mooi dat ik alleen door hem ben geklopt.”

 Rafal Majka

“Ik ben niet ontevreden met mijn tijdrit”, zei Rafal Majka, die van de derde naar de vierde plek zakte. “Ik ben mijn derde plaats kwijtgeraakt aan Dumoulin, maar hij is een specialist en het verschil was vooraf klein. Het is moeilijk om op de vlakke stukken tegen die hoge snelheid van Dumoulin te moeten strijden, maar ik heb er alles aan gedaan. Het was zwaar en na bijna drie weken Vuelta begin ik ook moe te worden. Maar er komen nog drie belangrijke etappes aan en we zullen zien hoe het er voor staat in Madrid.”

Tristan Hoffman

“We zijn natuurlijk erg trots op Bodnar, al is een tweede plaats nooit leuk”, zei ploegleider Tristan Hoffman. “Hij reed heel goed, maar we moeten toegeven dat Dumoulin vandaag superieur was. Bodnar heeft heel lang bovenaan gestaan, dus natuurlijk is het teleurstellend dat hij op het laatste moment van zijn troon wordt gestoten.”

“We wisten dat Dumoulin Majka zou passeren, maar we hadden gehoopt dat Rafal iets sneller was geweest. We gaan nu vol voor het podium, want we hebben niets te verliezen. Of we nu vierde of zevende worden, maakt ons niet uit.”

Telesport