QN Sport+ Television N.V.

Eerste coronagevallen in Tour: ‘abandon’ ploeggenoot Pogacar en bergspecialist Bouchard

De eerste coronagevallen in het peloton van de Tour de France zijn een feit. Vegard Stake Laengen, ploeggenoot van geletruidrager Tadej Pogacar, testte positief en ook Geoffrey Bouchard gaat niet meer van start in de achtste etappe.

Bouchard en Stake Laengen, gisteren nog in de kopgroep en daarna nog vele kilometers aan kop van het peloton, zijn meteen afgezonderd van hun ploeggenoten. Bouchard voelde zich al niet fit tijdens de zevende etappe naar La Planche des Belles Filles en deed na afloop direct een test.

“Het is een enorme teleurstelling, want we kwamen juist op mijn favoriete terrein, de bergen. Het is mijn eerste Tour de France en het is jammer dat hij zo eindigt”, zei de teleurgestelde Bouchard, die in 2019 de bergtrui in de Vuelta veroverde en vorig jaar als eerste eindigde in het bergklassement van de Giro.

Angst in het peloton

De besmettingen onder de renners zal de stress voor de rustdag van maandag, waarop alle renners verplicht een coronatest zullen ondergaan, nog wat groter maken.

Bij QuickStep zit die schrik er al wat langer in: na de eerste rit werd ploegleider Tom Steels en een woordvoerder positief bevonden. Vrijdag gingen nog twee ploegleiders van de ploeg van Fabio Jakobsen om die reden naar huis.

Coronaspook

Voorafgaand aan de Tour hing het coronaspook al boven het peloton. In de Ronde van Zwitserland sloeg de omikronvariant wild om zich heen en moesten meer dan dertig renners de koers verlaten.

Ook bij de afgelopen Giro d’Italia speelde corona een rol toen João Almeida, op dat moment nog kandidaat voor het podium, na de achttiende etappe naar huis moest vanwege een positieve coronatest.

 

 

Bron:NOS.nl