QN Sport+ Television N.V.

‘Einde kalenderjaar voor aangeslagen Neymar’

Neymar heeft zondagavond een stevige enkelblessure opgelopen. De voet van de Braziliaan klapte tijdens het competitieduel van Paris Saint-Germain met Saint-Étienne (1-3) lelijk dubbel.

 

Neymar, die eerder in de wedstrijd ook al een bikkelharde tackle te verwerken kreeg, schreeuwde het uit toen zijn enkel in de slotfase van de wedstrijd dubbelklapte bij een sliding van Yvann Macon. De 29-jarige dribbelaar moest het veld per brancard verlaten en zat achteraf huilend in de kleedkamer. Hij verliet het stadion uiteindelijk op krukken.

Er werd dan ook gevreesd voor een ernstige blessure. De eerste testresultaten vallen wat dat betreft nog relatief mee. RMC bericht dat Neymar ongeveer zes weken aan de kant wordt verwacht. Half januari zou hij dan zijn rentree weer kunnen maken voor PSG.

 

Dat Neymar dit kalenderjaar nog in actie komt, lijkt zeer onwaarschijnlijk. Hij mist daardoor onderstaande wedstrijden. De eerste wedstrijd na de winterstop, op 9 januari uit bij Olympique Lyonnais zou een richtpunt kunnen zijn.

vi.nl