QN Sport+ Television N.V.

Einde van tijdperk: Atalanta laat Gómez naar Spanje vertrekken

Alejandro ‘Papu’ Gómez vertrekt na zesenhalf jaar bij Atalanta Bergamo. De 32-jarige Argentijn vervolgt zijn carrière bij Sevilla. Gómez groeide bij Atalanta uit tot een boegbeeld, maar gaat nu met een zure nasmaak weg. Sinds half december deed trainer Gian Piero Gasperini geen beroep meer op hem.

Volgens Italiaanse media was de relatie tussen Gómez en Gasperini dusdanig verslechterd dat de twee niet meer door één deur konden. Een belangrijk moment was de vermeende aanvaring met Gasperini in de rust van het Champions League-duel met FC Midtjyjlland, waarin de Argentijn aanvaller volgens de verhalen weigerde om de instructies van de Italiaanse trainer op te volgen. Na rust kwam Gómez niet terug in het veld. Gómez speelde daarna nog wel tegen Ajax en Juventus, maar werd daarna aan de zijlijn gezet door zijn trainer.

En dat terwijl Gómez tot half december de aanvoerder was van Atalanta en een lieveling van de supporters. Die zijn dan ook niet blij dat de Argentijnse spelmaker vertrekt naar Sevilla. Gómez kwam in 2014 over van Metalist Charkov en speelde meer dan 250 wedstrijden voor de club uit Bergamo. Hij kwam daarin 59 keer tot scoren en gaf 71 assists.

Gómez is dinsdag in het vliegtuig naar Spanje gestapt. ‘Ik heb genoten van mijn tijd bij Atalanta, maar kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk’, zei de Argentijn op het vliegveld tegen de aanwezige journalisten. Hij gaat naar verluidt een contract voor drieënhalf jaar tekenen bij Sevilla, waar trainer Julen Lopetegui na het vertrek van Éver Banega nog naar speler zocht om vanuit het middenveld voor dreiging te zorgen.

vi.nl